Pigment

Storende pigmentvlekken komen vaak voor in het gezicht of op het decolleté, de handen en onderarmen. Blootstelling aan de zon en veroudering van de huid zorgen voor deze oneffenheden. Voor het verwijderen van pigmentvlekken heeft Huidkliniek Utrecht de Duetto MT van Quantum System. De Duetto MT beschikt over twee verschillende laser in één apparaat, waarvan de Alexandrite-laser 755 nm gericht is op pigment.

Geschikte huidtype

De behandeling met de pigmentlaser voor pigmentvlekken kan bij de huidtypen I t/m III, en een licht huidtype IV. Donkere huidtypes bevatten te veel pigment in de huid om behandeld te kunnen worden met deze keuze van therapie.

Werking van de pigmentlaser

Door middel van het laserlicht wordt het pigment in van de pigmentvlek verhit en vernietigd. De Duetto MT-laser straalt één golflengte uit, waardoor uitsluitend de pigmentvlek wordt vernietigd en niet het omringde weefsel wordt aangetast.

Behandelduur en frequentie

Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van de aantal behandelingen die nodig zijn. Gemiddeld zijn er 1 tot 4 behandelingen nodig om de pigmentvlek te behandelen. Ongeveer 60% tot 100% van het pigment in de pigmentvlek neemt door de laserbehandeling af. Het verschilt door het soort pigment en de diepte van het pigment hoeveel behandelingen er in totaal nodig zijn. De frequentie tussen de behandelingen bij het laseren van pigmentvlekken zijn ongeveer 3 à 4 weken.

Ervaring pigmentlaserbehandeling

Bij Huidkliniek Utrecht wordt er een luchtkoeling ingezet tijdens het laseren voor een lagere pijnsensatie en om huidreacties te verminderen. De laserbehandeling is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Vaak wordt de pijn omschreven als korte speldenprikjes in de huid. Sommigen beschrijven het gevoel als een elastiekje die tegen de huid aangeschoten wordt. Deze sensatie wordt verminderd door onze luchtkoeling die tijdens het laseren tegen de huid aangeblazen wordt.

Resultaat / onderhoud

Het gewenste resultaat is na de laserbehandeling zichtbaar doordat de behandelde pigmentvlekken donkerder kleuren. Het lijkt dan of de pigmentvlekken erger zijn geworden. Na een paar dagen komt het pigment naar boven. Dit zie je aan de huid doordat het een korstje wordt. Aan deze korst mag u absoluut niet krabben. In de toekomst kunnen er altijd nieuwe pigmentvlekken ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen, door het gebruik van bepaalde medicijnen en door uv-straling.

Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.
  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.
  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.
  • De behandelde huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème om het pigment van het behandelde gebied niet terug te laten keren.
Verdere adviezen en tips over pigmentlaserbehandeling worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de pigmentlaser. Om dit te bepalen wordt de huid onderzocht, en hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven. Blijkt het dat lasertherapie niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling . Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Tarieven

Klik hier voor de tarieven van de pigmentlaser

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt eventueel een gedeelte van de behandelingen voor pigmentvlekken vergoed door uw zorgverzekeraar. Het kan eventueel onder camouflagetherapie vallen. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :