Grove poriën

Wat zijn grove poriën?

Poriën heeft iedereen maar bij de een vallen die meer op dan bij de ander. Een mens heeft ongeveer twintigduizend poriën in het gezicht. Poriën zijn openingen van kliertjes in de huid. Via de poriën wordt talg (huidvet) en vocht verspreid over de huid. Hierdoor ontstaat een goede huidbescherming. Zonder talg wordt de huid droog, vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Als de regulatie verstoord raakt kunnen de poriën verstoppen, die dan groter en meer zichtbaar worden. Opvallende poriën kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. 

Hoe ontstaan grove poriën?

Als de kliertjes te veel talg aanmaken dan raken de poriën verstopt. Bij een langere periode van verstopping kan de porie wand gaan oprekken, waardoor grove poriën ontstaan. De grove poriën worden vaker gezien bij mensen met een verhoogde talgproductie. De oorzaak daarvan kan liggen bij: erfelijke aanleg of hormonale schommelingen. Verder kunnen sommige producten voor gezichtsverzorging of make-up de poriën verstoppen.  Met het huidverouderingsproces vermindert door de afname van collageen in de huid de stevigheid van poriën wanden, die dan groter en meer zichtbaard worden. Verder spelen erfelijkheid, hormonen en zonschade vaak een rol. 

Hoe kunnen grove poriën behandeld worden?

Huidkliniek Utrecht biedt een breed scala aan doeltreffende behandelingen aan om grove poriën minder zichtbaar te maken:  
 • Dieptereiniging: Met het verwijderen van onzuiverheden in de poriën worden die kleiner en minder zichtbaar.  
 • Dermapen  
 • SkinTech TCA Pain Control  
 • Dermaquest peelings 
 • Youlaser MT Fractional Erbium-Glass 1540 nm (non-ablatief)  
 • Youlaser MT Fractional Co2 10600 nm en de Erbium-Glass 1540 nm (ablatief) 
 • Een combinatie van de bovenstaande behandelingen.  

Tips

 • UV-schade kan een rol spelen in het minderen van de elasticiteit van de huid. Daarom adviseren wij de zon/zonnebank te vermijden. Als de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht dan moet u een zonnebrandcrème gebruiken met SPF 30 of 50. Dit moet dan om de 2 uur herhaald worden 
 • Verzorg de huid goed en gebruik de juiste huidproducten. De huidtherapeut zal een passend productadvies geven.  
 • Gebruik make-up op waterbasis en/ of minerale basis, zonder oliën en vetten. (Bijv. Lycogel)  

Gratis intakegesprek

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes stellen we enkele vragen rondom uw klacht en worden verwachtingen en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse met de VISIA plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt gesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.   
 

Maak direct een afspraak!

 • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
 • :