Couperose / bloedvaatjes

Met couperose worden  kleine uitgezette bloedvaatjes in het gezicht bedoeld. Vaak zijn deze vaatjes zichtbaar op de wangen en op de neus. De locatie waar de couperose zit is rood door de kleur van de bloedvaatjes. Na het sporten zie je vaak dat het nog roder kleurt doordat de vaatjes zich nog meer verwijden.  De vaatjes zullen nooit vanzelf verdwijnen. Couperose is een aandoening wat alleen maar als cosmetisch storend ervaren wordt, maar is verder niet erg.

Hoe ziet couperose eruit?

Couperose ontstaat vaak bij middelbare leeftijd. Het kan veroorzaakt worden door;
  • overmatige blootstelling aan de zon
  • voorkomen in de familie (erfelijkheid)
  • zwangerschap
  • bepaalde medicatie
  • hoge temperatuurverschil (sauna of wintertijd)

Wat kunnen wij als huidtherapeut voor u doen?

Lasertherapie
De couperose kan worden aangepakt door middel van lasertherapie. De golflengte van de laser wordt dan ingesteld dat het laserlicht door de vaatjes wordt geabsorbeerd, waardoor deze verhit raakt en het bloed gaat stollen. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde vaatjes op.
Coagulatie
We kunnen door middel van coagulatie de vaatjes verhitten, waardoor ze beschadigd raken. Hierdoor ruimt uw lichaam de beschadigde vaatjes zelf op. Coaguleren werkt met een minuscuul naaldje die d.m.v. stroom hitte in het te verwijderen vaatje brengt.
Medische camouflage
Voor meer diffuse (verspreide) roodheid kan de camouflage therapie een mooie oplossing zijn.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 2 behandelingen nodig om de couperose en bloedvaatjes te verwijderen. Soms is 1 behandeling voldoende, maar het kan zijn dat ook een 2e of 3e behandeling nodig is. De verwijderde vaatjes zullen definitief verdwenen zijn. Echter is er geen garantie dat er helemaal geen nieuwe couperose of bloedvaatjes terug kunnen komen in de toekomst.

Wat kunnen we doen

Lasertherapie vasculair

Coagulatie

Medische camouflage

Aantal behandelingen

2 à 3 keer

2 à 3 keer

2 keer

Frequentie

Gemiddeld 4 weken

Gemiddeld 4 weken

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :
Wij zijn tijdelijk gesloten vanwege het Coronavirus

Uit voorzorg heeft team besloten om de Huidkliniek Utrecht t/m maandag 6 april te sluiten. Wij zulllen tijdelijk geen behandelingen meer uitvoeren. Wij zijn wel telefonisch beschikbaar.

Tevens bieden we gedurende deze periode gratis intake met onze huidtherapeuten aan via Facetime, dit afspraak kunt u telefonisch of via mail maken.

Wanneer u vragen heeft of nog geen bericht van ons heeft ontvangen, neem dan gerust telefonisch 030 – 760 40 30 of per mail info@huidkliniekutrecht.nl contact met ons op.

Wij kijken er naar uit om u spoedig weer te ontvangen bij Huidkliniek Utrecht. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip. Wij wensen jullie een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,
Huidkliniek Utrecht