Wat is Lycogel camouflage? 

Lycogel camouflage is de enige echte ademende foundation ter wereld die de huid laat ademen, waardoor het herstelproces na een behandeling versnelt.  Deze camouflage bevat LYCG (live yeast cell derivative). Dit krachtige, vochtinbrengend middel gaat ontstekingen tegen en versnelt het wondgenezingsproces. Het vergroot de zuurstofopname en stimuleert levende cellen om beschermende enzymen te produceren.  Het is klinisch bewezen dat Lycogel geschikt is voor alle huidtypen, omdat deze de gevoelige huiden zoals rosaceavitiligo, of acne niet irriteert. Daarentegen kalmeert het de huid en biedt het bescherming tegen toekomstige zonschade. Tevens mag Lycogel aangebracht worden nadat de huid een intensieve behandeling heeft ondergaan, zoals Dermapen of chemische peeling  Lycogel is verkrijgbaar in verschillende kleurtinten, welke onderling gecombineerd kunnen worden om de juiste huidkleur te bereiken. Er is een breathable camouflage voor maximale dekking en een breathable tint voor minimale dekking (lichte foundation). Beide kunnen vergeleken worden met een foundation en zijn gemakkelijk voor thuisgebruik. Ook is de Lycogel waterbestendig. Hierdoor kunt u genieten van langdurig resultaat. De producten bevatten een minerale SPF 30 waardoor een zonnefilter ontstaat welke de zon helemaal afweert.   

Hoe ziet de behandeling eruit?   

Samen met de huidtherapeut wordt er gekeken welke tint het meest geschikt is voor uw huidkleur. Daarna wordt met u besproken hoe de Lycogel het best aangebracht kan worden.  

Wat is het te verwachten resultaat? 

Afhankelijk van het gekozen product kan de indicatie licht of geheel op een natuurlijke manier gecamoufleerd worden met de Lycogel. Hierdoor zal de huid egaler ogen. Echter, de indicatie zelf wordt niet behandeld en deze zal dus niet verminderen. 

Hoelang duurt een behandeling? 

Het kiezen van de juiste kleur en de manier van aanbrengen zal plaatsvinden tijdens een 15 minuten consult. De Lycogel kan dagelijks worden aangebracht of enkel naar behoeven.  

Wordt het door de verzekeraar vergoed?   

Bij een aanvullende verzekering wordt in sommige gevallen het product vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen. 

Gratis intakegesprek  

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Op basis hiervan wordt een persoonlijk productadvies gegeven met een bijbehorende prijsindicatie. Blijkt het dat Lycogel niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of een andere behandelmethode een optie kan zijn.   

Wenst u een vrijblijvend consult ?

Klik [hier] om de afspraak te maken

Tarieven

Bekijk hier onze prijslijsten
 

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :