Wat zijn milia?

Milia, ook wel gerstekorrel genoemd, is een wit bolletje dat onder de opperhuid ligt. Het komt doorgaans vaak voor rond de ogen en op de wangen. Milia wordt vaak in verband gebracht en verward met acne. Echter, een milia is een ophoping van keratine en niet van talg. Het komt vaak voor bij baby’s, dit wordt Primaire Milia genoemd. Bij volwassenen kan het spontaan ontstaan. Het is onschuldig en verdwijnt vanzelf. Zodra er veel milia rond de ogen ontstaan wordt dit milia en plaque genoemd.

Hoe ontstaan milia?

Milia ontstaan zodra de resten van de hoornlaag (bovenste huidlaag) gaan ophopen in een talgklier. De kans op het ontstaan van milia is groter bij een vochtarme en droge huid. Het kan ook ontstaan na een huidvernieuwingsproces, denk aan een chemische peeling of micro dermabrasie. In die gevallen kan de Milia vanzelf verdwijnen. In sommige gevallen wordt er een verband gelegd tussen zonschade en de ontwikkeling van milia.

Hoe kunnen milia behandeld worden?

Milia zijn onschuldig maar kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Voor milia biedt Huidkliniek Utrecht de volgende behandelingen:
  • Dieptereiniging
  • Coagulatie en curettage
Om het resultaat te ondersteunen en te continueren adviseren wij u thuis een goede huidverzorging toe te passen. Bij Huidkliniek Utrecht zijn goede en betrouwbare cosmeceuticals met hoogwaardige ingrediënten beschikbaar. Door het gebruik van deze producten heeft u langer plezier van de behandeling en voorkomt u zoveel mogelijk nieuwe problemen.

Tips

  • Verzorg de huid goed en gebruik de juiste huidproducten. De huidtherapeut zal een passend productadvies geven.
  • Wij adviseren de zon/zonnebank te mijden. Als de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht dan moet u een zonnebrandcrème gebruiken met SPF 30 of 50. Dit moet dan om de 2 uur herhaald worden.
  • Drink genoeg water, een juiste vochtbalans is heel belangrijk
  • Krab en/of knijp de milia niet uit. Dit kan littekens en/of pigmentatie verschuivingen veroorzaken.

Vergoeding door verzekeraar

Bij een aanvullende verzekering wordt eventueel een gedeelte van de behandelingen voor acne vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen declareren.

Gratis intakegesprek

Tijdens het (voor client) kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes stellen we enkele vragen rondom uw klacht en worden verwachtingen en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose met de VISIA wordt gesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :