Wat is laserontharing?

                       

Heeft u last van ongewenste haargroei in uw gezicht of op uw lichaam? Dan is de laserontharing de beste oplossing voor u! Laserontharing is de meest doeltreffende en efficiënte behandeling tegen ongewenste haargroei. Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het verwijderen van ongewenste haargroei op het gezicht en lichaam. Laserontharing bij Huidkliniek Utrecht kan op elk huidtype (mits het haar gepigmenteerd is) en in alle seizoenen. Echter lichte haren (witte, grijze of rossige haren) kunnen alleen worden behandeld middels elektrisch ontharen. Voor het verwijderen van ongewenste haargroei beschikken wij over de DuettoMT laservan Quantum System.Deze laser beschikt over twee verschillende lasers in één apparaat, te weten de Alexandrite laser 755 nm en de Nd: Yagg 1064 nm. Huidtype I t/m III, en een licht huidtype IV, kunnen het meest effectief behandeld worden met de Alexandrite. De Alexandrite is de gouden standaard voor laserontharen. Dit houdt in dat deze laser het meest effectief is gebleken volgens wetenschappelijk onderzoek. 

De haren van mensen met huidtype IV t/m VI worden behandeld met de Nd:YAG. Deze laser is veilig voor de donkere huid. Hierbij is de laser gericht op het dichtschroeien van de bloedvaatjes rond de haarwortel, zodat de toevoer van voedingsstoffen naar de haar belemmerd wordt. De DuettoMT laser heeft ook de mogelijkheid om beide lasers te combineren. Dit zorgt ervoor dat de kans op complicaties bij huidtype IV wordt verlaagd. Onze ervaren huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het effectief verwijderen van ongewenste haargroei. Samen met onze medische lasers garanderen wij de hoogst mogelijke kwaliteit voor uw behandeling.

Voorzorgsmaatregelen

 • Wij adviseren om 4 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.
 • Wij adviseren om 2 weken voor de behandeling niet meer te epileren, te harsen of de touwtjesmethode te gebruiken. Een leeg haarzakje absorbeert geen laserlicht en dat houdt in dat de behandeling niet effectief zal zijnAlleen scheren is toegestaan, ook tussen de behandelingen door.
 • Het is noodzakelijk dat de haren bij de intake goed zichtbaar zijn (minimaal 3 mm). Minimaal 2 dagen van tevoren niet scheren. Aan de hand van de dikte, kleur en haardichtheid worden namelijk de instellingen van de laser bepaald.
 • Bij een getinte huid (vanaf huidtype III) adviseren wij minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling een pigment onderdrukkende crème te gebruiken.
 • Bij huidtype III en hoger, zonodig voor lichaam bodylotion met urea 10% of glycol 10% gebruiken (tijdens uw intake geeft de huidtherapeut aan of dit bij u van toepassing is).
 • Zorg ervoor dat uw huid niet te droog is. Een gehydrateerde huid kan de warmte van de laser beter geleiden en hierdoor veel minder kans dat de laserstraal gereflecteerd wordt.  
 • Wij vragen u om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up, dagcrème of bodylotion/crème. 
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.   

Behandeling

De behandeling start met het bekijken van de haartjes en het aftekenen van het behandelgebied. Daarna worden de haartjes afgeschoren. Vanaf dit moment zal u net zoals de huidtherapeut een beschermende bril moeten dragen. Aan de laser zit een koeler gekoppeld die voorkomt dat de huid te warm wordt en uw comfort verhoogt. Vervolgens worden er nauwkeurig pulsen gegeven met de laser. Ondanks de koeler kan de behandeling nog steeds als gevoelig worden ervaren. Het gevoel wordt veelal vergeleken met het schieten van een elastiekje tegen de huid of een speldenprik.

Herstelperiode na laser ontharen Utrecht

Na de behandeling kan de huid warm, rood en eventueel licht gezwollen zijn. Dit is een normale en gewenste reactie die binnen enkele uren vanzelf wegtrekt. Indien gewenst mag u de huid als die nog warm aanvoelt koelen met een koelpack. Na 1 á 2 dagen kunnen er soms kleine puistjes ontstaan, maar deze verdwijnen vanzelf. Gedurende 2 tot 3 weken na de behandeling vallen de meeste haartjes geleidelijk uit.  Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde Huidkliniek Utrecht telefonisch of per e-mail bereiken.

Te verwachten resultaat

De hoeveelheid haren zal na iedere behandeling verminderen en zullen langzamer, dunner en zachter terugkomen. Per behandeling zal er gemiddeld 10 á 12 % haarreductie verkregen worden. Uiteindelijk zal er een definitieve vermindering van gemiddeld 80 á 90 % worden bereikt. In de toekomst is er echter geen 100% garantie dat er helemaal geen haartjes meer zullen terugkomen. Er kunnen altijd stamcellen geactiveerd worden onder invloed van hormonale veranderingen en evt. door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Behandelduur en frequentie

Behandelfase: gemiddeld zijn er 6 à 8 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 8 weken. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals geslacht, huidtype, haartype/kleur/dikte, dichtheid van de haren en het behandelgebied.                                                                                                                                                            Onderhoudsfase:om het verkregen resultaat optimaal te behouden, wordt een onderhoudsbehandeling van 1 à 2 keer per jaar aangeraden.

Adviezen na de behandeling 

 • Wij adviseren om u gedurende het gehele behandeltraject en 4 weken na de behandeling, de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.
 • Gedurende het gehele behandeltraject mag u de haren die tevoorschijn komen niet verwijderen middels epilatie, harsen of de touwtjesmethode. Alleen scheren is toegestaan.
 • Sauna, hete baden, zon en sporten dienen voor de eerste 48 uur na de behandeling vermeden te worden.  
 • U kunt thuis eventueel de huid koelen met een koud kompres.
 • Niet aan de korstjes te komen. 

Wanneer mag u niet behandeld worden?

 • Ontstekingen/infecties in het te behandelen gebied
 • Actieve Herpes simplex in het gebied
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Koorts
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus
 • Immunologische aandoeningen/verminderd immuunsysteem
 • Tijdens behandeling van kanker (chemo, radiotherapie etc.)
 • Keloïd vorming
 • Verse littekens of wonden in het behandelgebied
 • Een verleden met radiotherapie op het te behandelen gebied
 • Bepaalde antibiotica (maakt de huid extra lichtgevoelig)

Vergoeding door verzekeraar 

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte of geheel van de behandelingen voor overmatige gezichtsbeharing soms vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen. 

Gratis intakegesprek

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse (evt. met de VISIA) plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt vastgesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.

Wenst u een vrijblijvend consult ?

Klik [hier] om de afspraak te maken

Tarieven

Bekijk hier onze prijslijsten

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

 • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
 • :