Laserontharing

Laserontharing wordt ook definitieve ontharing genoemd. Huidkliniek Utrecht is gespecialiseerd in het verwijderen van ongewenste haargroei op gezicht en lichaam, die uitsluitend door BIG geregistreerde huidtherapeuten uitgevoerd worden. Voor het verwijderen van ongewenste haargroei beschikken wij over de meest geavanceerde laserapparatuur. Het laserapparatuur waar wij mee werken is de Duetto MT van Quantum System.

Werking van laserontharing

Door middel van het laserlicht wordt het pigment in het haarzakje verhit en vernietigd. Omdat de Duetto MT laser één golflengte uitstraalt, wordt uitsluitend het haarzakje vernietigd en wordt het omringde weefsel niet aangetast.

Huidtypes

De Duetto MT beschikt over twee verschillende laser in één apparaat, waardoor alle huidtypes (I t/m VI) behandeld kunnen worden. Uit onderzoek is gebleken dat huidtype I t/m III, en een lichte huidtype IV, het meest effectief behandeld kan worden met de alexandrite-laser 755 nm. De alexandrite-laser is de gouden standaard voor laserontharen. Een gouden standaard betekent dat dit het beste werkt wat we tot nu toe kennen. Dit is de soort laser die we bij Huidkliniek Utrecht gebruiken. Daarnaast bevat het apparatuur van Huidkliniek Utrecht, de Duetto MT,  een tweede laser. Dit is de Nd:YAG laser 1064 nm voor het ontharen van huidtype IV t/m VI. Deze laser is veilig voor de donkere huid, omdat het laserlicht niet door het pigment in de huid wordt geabsorbeerd.

Combineren alexandrite laser en Nd:YAG laser

Door de nieuwste technologische ontwikkelingen kan de Duetto MT de alexandrite-laser 755 nm en de Nd:YAG laser 1064 nm combineren. Dit heeft als voordeel dat bijv. huidtype IV waarbij de alexandrite-laser 755 nm eventueel te sterk is door het vele pigment wat in de huid aanwezig is nog wel ingezet kan worden met minder complicaties en bijwerkingen. Hierdoor is een effectievere en veiligere behandeling.

Behandelduur en frequentie

Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen die nodig zijn. De frequentie en aantal behandelingen van lasertherapie varieert per gebied.  Gemiddeld zijn er 6 à 8 behandelingen nodig met een tussenpoos van gemiddeld 4 tot 8 weken om tot 70% haarreductie te verkrijgen.

Groeifases

De reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn en om 4 tot 8 weken behandeld wordt is dat een haar een groeicyclus heeft. Deze groeicyclus heeft drie verschillende fases, namelijk de groei fase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Eén van deze fases is de groeifase (anagene fase), hier zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling het meest effectief. Niet alle haren bevinden zich tegelijker tijd in de groeifase (anagene fase). Zie voor meer informatie over de haargroeifases op de onderstaande afbeelding.

Ervaring van de laserbehandeling

Bij Huidkliniek Utrecht wordt er een luchtkoeling ingezet tijdens het laseren voor een lagere pijnsensatie en om huidreacties te verminderen. De laserbehandeling is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Vaak wordt de pijn omschreven als korte speldenprikjes in de huid. Sommigen beschrijven het gevoel als een elastiekje die tegen de huid aangeschoten wordt. Deze sensatie wordt verminderd door onze luchtkoeling die tijdens het laseren tegen de huid aangeblazen wordt. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en kan er lichte roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze  reacties verdwijnen binnen enkele uren. Echter is er geen garantie dat er helemaal geen haartjes zullen terug groeien in de toekomst. Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen en eventueel door het gebruik van bepaalde medicijnen.  Om het verkregen resultaat te onderhouden zou u gemiddeld één keer per jaar terug kunnen komen voor een onderhoudsbehandeling.

Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.
  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.
  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.
  • De behandelde huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème om het pigment van het behandelde gebied niet terug te laten keren.
Verdere adviezen en tips voor het laserontharen worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor het laserontharen. Om dit te bepalen worden de huid en de haren onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven. Blijkt het dat lasertherapie niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Tarieven

Klik hier om na de tarieven te gaan.

Daarnaast hanteren wij kortingen bij de behandeling van meer dan 1 locatie, vraag naar de voorwaarde tijdens de gratis en vrijblijvend consult.

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte van de behandelingen voor overmatig gezichtsbeharing vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :