Fibromen / steelwratje

Een fibroom is een klein goedaardig gezwel van bindweefsel. Meestal betreft het weke fibromen. Dit zijn zachte bobbeltjes die op het hele lichaam kunnen voorkomen, maar vooral in de hals, onder de oksels, in de liezen of op het bewegende ooglid. Het lijkt soms of het fibroom een steeltje heeft. Daar komt de naam ‘steelwratjes’ vandaan, maar het zijn geen wratjes. In mindere mate komt ook het harde fibroom voor, op een arm of een been. Ze voelen aan als een harde schijf met vaak wat donkerder gekleurde huid eromheen. Behandeling van beide soorten is niet noodzakelijk, maar als eraan gestoord wordt kan dit wel wenselijk zijn.

Hoe ziet een fibroom eruit?

Een fibroom of steelwratje ziet eruit als een klein bobbeltje die aan een klein steeltje zit.

Wat kunnen wij als huidtherapeut voor u doen?

Coaguleren / curreteren
Bij coaguleren of curreteren wordt de fibroom door middel van een hete naald van de huid verwijderd. Dit gaat erg makkelijk bij fibromen, vanwege het dunne steeltje die de fibroom bevestigd aan de huid. Er blijft een korstje over wat snel weer geneest.

Aantal behandelingen

In principe is een fibroom / steelwratje met 1 behandeling weggehaald, maar vanwege dat er vaak meerdere aanwezig zijn kunnen er meerdere behandelingen ingepland worden.

Wat kunnen we doen

Coaguleren / curreteren

Aantal behandelingen

1 keer

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :