Wat doet een laserbehandeling met de Nd:YAG 

De laserbehandeling met de Nd:YAG is geschikt voor actieve acne. De laser heeft twee werkingsmechanismen. Zo is de laser er enerzijds op gericht dat de P. acne’s (Propionibacterium Acne’s) worden gedood en anderzijds verwarmt de laser ook de talg in de talgklieren waardoor deze vloeibaarder wordt, waardoor dieptereiniging beter kan worden uitgevoerd. De behandeling met de Nd:YAG kan gecombineerd worden medieptereiniging en peeling. Dit geeft vaak na één behandeling al mooie resultaten. Als bijkomend effect zal de huid direct reageren op de warmte door nieuwe collageen aan te maken. Acne-littekens zullen hierdoor minder zichtbaar worden. De Nd:YAG laser is voor alle huidtypes geschikt en ook veilig voor de donkere huid. 

Voorzorgsmaatregelen 

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.  
 • Wij vragen u om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up.   
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren. 
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.    

Behandeling 

De behandeling start met het reinigen van de huid. Hierna zal u net zoals de huidtherapeut een speciale bril moeten dragen die de ogen beschermt. De behandeling met laser is enigszins gevoelig maar is goed te verdragen. Het gevoel wordt veelal vergeleken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Na de laserbehandeling kan er ook nog een dieptereiniging en/of peeling worden toegepast. Dit wordt tijdens een intakegesprek met de huidtherapeut besproken.  

Herstelperiode 

De huid zal na de behandeling een beetje rood, warm en/of gevoelig aanvoelen. U zult na de behandeling een aanzienlijke vermindering van onzuiverheden signaleren. Hoe de huid reageert is ook afhankelijk van uw huidtype, mate van acne en/of er een combinatie behandeling is gegeven. Indien u een gecombineerde behandeling krijgt verwijzen we naar de informatie van dieptereiniging en/of peeling Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde Huidkliniek Utrecht telefonisch of per e-mail bereiken. 

Te verwachten resultaat 

Wanneer het behandeltraject afgesloten is zal de huid er egaler, frisser en stralender uitzien. Er zullen minder ontstekingen aanwezig zijn en de huid zal minder roodheid vertonen. Het resultaat hangt ook af van of u wel/geen gecombineerde behandeling heeft gehad. Om het resultaat te ondersteunen en te continueren adviseren wij dat u thuis een goede huidverzorging toepast. Bij Huidkliniek Utrecht verkopen wij cosmeceuticals die hoogwaardige ingrediënten bevatten. Door gebruik van deze producten heeft u langer plezier van de behandeling en voorkomt u zo veel mogelijk nieuwe problemen. 

Behandelduur en frequentie  

Behandelfase: in de actieve fase zijn er gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken. Het is echter bij acne van tevoren lastig aan te geven hoeveel behandelingen u nodig heeft. De duur en frequentie varieert afhankelijk van de ernst van uw acne. De frequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Door routine te behouden in uw behandelingen en goede thuisverzorging, zorgt u voor een goed resultaat.                                                                                                                                                                                   Onderhoudsfase: er wordt aangeraden om in de onderhoudsfase de behandeling 3 á 4 keer per jaar te herhalen. 

Adviezen na de behandeling 

 • Wij adviseren om u gedurende het gehele behandeltraject en 2 weken na de behandeling, de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.  
 • Krab en/of knijp de puistjes niet zelf uit. Dit kan littekens veroorzaken. 
 • Vermijd het overmatig aanraken van uw huid om vervuiling te voorkomen.   
 • Sauna, hete baden, zon en sporten dienen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling vermeden te worden. 
 • Zorg voor goede hygiëne thuis: schone kussenslopen, make-up kwasten en kleding.  
 • De huid mag gecamoufleerd worden met Lycogel SPF 30. Dit is een ademende camouflage die o.a. de zuurstofopname stimuleert en bevordert het herstel van de huid. 
 • Gebruik make-up op waterbasis en/of minerale basis, zonder oliën en vetten. (Bijv. Lycogel) 
 • Scrub de huid niet te vaak om beschadiging te voorkomen. U kunt uw huid wel met een enzymatische peeling behandelen. 
 • Pas een goede huidverzorging toe met de juiste huidproducten. Uw huidtherapeut zal een passend productadvies geven. 
 • Draag liever geen synthetische kleding als de acne zich op het lichaam bevindt. 
 • Zorg dat de kleding niet te strak zit op plaatsen waar acne voorkomt. 

Vergoeding door verzekeraar   

Bij een aanvullende verzekering wordt in de meeste gevallen een gedeelte of de gehele behandeling vergoed bij acne. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.  

Gratis intakegesprek  

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse met de VISIA plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt vastgesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.   

Wenst u een vrijblijvend consult ?

Klik [hier] om de afspraak te maken

Tarieven

Bekijk hier onze prijslijsten

Maak direct een afspraak!

 • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
 • :