Cherry Angioma / kersenwratje

Wat zijn Cherry Angioma?

Cherry angioma, ook wel seniele angiomen, kersenwratjes of ruby spots genoemd, is een onschuldige huidafwijking. Cherry angioma kan al aanwezig zijn in de jeugd maar komen vaker voor na het 40e levensjaar en nemen met de jaren in aantal toe.  Het gaat hierbij om rode zwellinkjes van een vaatje van slechts een paar millimeter groot. Cherry angioma komen voornamelijk voor op de romp, gelaat of in de nek. Een cherry angioma is een goedaardige huidafwijking en daarom is behandeling niet noodzakelijk. Omdat ze cosmetisch storend of irriterend bij kledingranden kunnen zijn, wordt toch gekozen ze te laten verwijderen.  

Hoe ontstaan Cherry Angioma?

De precieze oorzaak van het ontstaan is niet bekend.  We zien wel dat bij het sterk verwijden van een vaatje op een specifieke plek een cherry angioma kan ontstaan.   

Hoe kunnen Cherry Angioma behandeld worden?

Huidkliniek Utrecht biedt verschillende manieren voor het verwijderen van cherry angioma 
  • Vaatlaser 
  • Coagulatie en curettage 

Gratis intakegesprek

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes stellen we enkele vragen rondom uw klacht en worden verwachtingen en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse (evt. met VISIA) plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt gesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.  

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :