Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes ook wel berkentakjes of besenreiser genoemd, zijn kleine rode/blauwe verwijde haarvaatjes op de benen die zichtbaar en voelbaar zijn. Chronisch verwijde haarvaatjes ontstaan door het verslappen van de vaatwandjes. Ongeveer een kwart van de volwassenen heeft wel last van deze aandoening. Het komt met name voor bij vrouwen.

Hoe ontstaat beenvaatjes?

Beenvaatjes ontstaat als gevolg van de verwijding van bloedvaatjes of niet meer goed functioneren van de kleppen in de grotere aderen. Doordat deze kleppen niet goed functioneren kan er een druk worden opgebouwd naar de kleinere vaatjes. Dit kan komen door ouderdomsproces, hormoonschommelingen, zwangerschap, erfelijke aanleg of een staand beroep.

Hoe kunnen beenvaatjes behandeld worden?

Bij Huidkliniek Utrecht kunnen de adertjes op de benen eenvoudig verminderen d.m.v. vaatlaser beenvaatjes. Onze ervaren huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het effectief behandelen van de beenvaatjes. Samen met onze medische lasers garanderen wij de hoogst mogelijke kwaliteit voor uw behandeling.

Tips

  • Het is belangrijk dat u voldoende beweegt zodat de bloedcirculatie goed getraind blijft.
  • Het dragen van TEK (Therapeutisch Elastische Kousen) kan preventief werken of verergering voorkomen.

Gratis intakegesprek

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt vastgesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.  

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :