Beenvaatjes

Door een staand beroep, of tijdens de zwangerschap of andere hormoonwisselingen en door genetische aanleg kunnen deze beenvaatjes ontstaan.  De beenvaatjes zijn een soort kleine spatadertjes, die ook kunnen ontstaan doordat er grote normale spataderen aanwezig zijn. In de volksmond worden het wel eens takkenbosvenen genoemd, en soms ook wel een penseelvarices.

Hoe zien de beenvaatjes eruit?

Op de benen kunnen ontsierende vaatjes ontstaan. Deze vaatjes kunnen als trosjes bij elkaar zitten, maar ook verspreidt over de hele benen. Rondom de enkels zijn bekende locaties van meerdere groepjes van deze vaatjes en de binnenkant van de bovenbenen.

Wat kunnen wij als huidtherapeut voor u doen?

Lasertherapie
Door middel van lasertherapie kunnen de beenvaatjes worden aangepakt. De golflengte van de laser wordt dan ingesteld dat het laserlicht door de beenvaatjes wordt geabsorbeerd, waardoor deze verhit raken en het bloed gaat stollen. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde beenvaatjes op.

Therapeutische elastische kousen
Tijdens het behandelen van de beenvaatjes met lasertherapie is het aangeraden om tijdens het behandeltraject therapeutische elastische kousen te dragen. De kousen zorgen ervoor dat de bloedsomloop in de benen verbeterd, waardoor er minder druk op de behandelde vaatjes komt. Dit heeft dan als gevolg dat de beenvaatjes sneller verdwijnen.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om de beenvaatjes te verwijderen. Het kan zijn dat ook een 4e behandeling nodig is. Wij kunnen voor ondersteuning tijdens de behandeling en ter preventie voor nieuwe beenvaatjes therapeutische elastische kousen aanmeten. De verwijderde vaatjes zullen definitief verdwenen zijn. Echter is er geen garantie dat er helemaal geen nieuwe beenvaatjes terug kunnen komen in de toekomst.

Wat kunnen we doen

Lasertherapie vasculair

Therapeutische kousen

Aantal behandelingen

1 à 2

1 à 2

Frequentie

Gemiddeld 4 weken

Gemiddeld 4 weken

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :