Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris is een veel voorkomende huidaandoening. Het wordt ook wel eens anservel, anser is gans, genoemd. Keratosis pilaris wordt veroorzaakt door de ophoping van keratine die de follikelopening afsluit, waardoor ruw papeltjes met grijswitte inhoud in groepjes ontstaan. Keratosis pilaris is een huidafwijking waar 40% van de wereldbevolking mee te maken heeft. Er ontstaan bij deze aandoening op de plaats van de haarzakjes bultjes met roodheid. Vaak ziet het er een beetje kippenvelachtig uit. Het komt voor op de armen, dijen, billen en heel soms op het gezicht, waardoor het op acne kan lijken. Hoewel er geen genezing voor keratosis pilaris is, zijn er wel mogelijkheden om het te behandelen.

Hoe ziet Keratosis pilaris eruit?

 Wat kunnen wij als huidtherapeut voor u doen?
  • Glycolzuurpeeling (link behandeling glycolzuurpeeling)
Deze peeling verdunt de hoornlaag, waardoor talgfollikels minder snel zullen verstoppen en ontsteken. Het gebruik van deze peeling is effectief in de behandeling van grove poriën, maar ook om een betere weerstand in de huid te krijgen. 
Thuisadvies

Daarnaast zal er een advies worden gegeven over hoe u de huid het beste zelf kunt behandelen om keratosis pilaris te verminderen.

Aantal behandelingen

Wat kunnen we doen

Glycolzuurpeeling

Aantal behandelingen

6 a 8 behandelingen

Frequentie

gemiddeld 2 – 4 weken

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :