Over Huidkliniek Utrecht

Bij Huidkliniek Utrecht wordt u behandeld door erkende huidtherapeuten.

Een huidtherapeut is een paramedisch specialist die gezonde, zieke of beschadigde huid behandelt. De opleiding tot huidtherapeut is een wettelijk beschermd en geregeld in de wet BIG. De 4-jarige opleiding kan op de Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool behaald worden. Op verwijzing van een arts of specialist worden veel behandelingen vergoedt door uw zorgverzekering. Tevens kunt u meteen bij ons terecht, we zijn namelijk direct toegankelijk geworden sinds 2011. Onze huidtherapeuten nemen de tijd voor u en geven eerlijk en duidelijk advies. Betrouwbare voorlichting en informatie gecombineerd met een zorgvuldige en doelgerichte behandeling zorgen voor het optimale resultaat. U kunt rekenen op kwaliteit en deskundigheid.

Ongewenste haargroei – Acne en acnelittekens – Huidwratjes en fibromen verwijderen – Couperose, bloedvaatjes – Rosacea – Pigmentvlekken – Oedeemtherapie – Behandeling na borstkanker – Lipoedeem – Camouflagetherapie

 • Foto van Sanne Poormohsen

  Sanne

  Mijn passie voor het vak, in combinatie met mijn perfectionisme, maken mij zeer gedreven. Mijn doel is om een zorgvuldige en doelgerichte huidtherapeutische behandeling op maat aan te bieden. Ik weet namelijk als geen ander dat iedere huid uniek is. Ik onderscheid mij door persoonlijk contact en individuele aandacht. Mijn werkwijze bestaat uitsluitend uit evidence based kennis op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dit zorgt voor het hoogst mogelijke resultaat voor uw huid. Mijn missie is ten alle tijden om de gezondheid van uw huid te verbeteren.
 • Foto van Sophie

  Sophie

  De diversiteit in het vak huidtherapie spreekt mij heel erg aan. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en bij iedereen uniek. Door de huid te analyseren, geef ik een eerlijk advies dat is onderbouwd met wetenschappelijke literatuur. Met een persoonlijk behandelplan op maat in combinatie met een zorgvuldige en doelgerichte behandeling, wil ik het beste resultaat bereiken. Als iemand met huidproblemen na de behandelingen en adviezen de kliniek zelfverzekerd verlaat is mijn doel bereikt. Het feit dat ik deze mensen kan helpen geeft mij veel voldoening en zorgt ervoor dat ik telkens weer met plezier naar mijn werk ga. Ik sta voor eerlijkheid, professionaliteit en kwaliteit bij iedere behandeling in de kliniek.
 • Foto van Wendy

  Wendy

  Sinds 2013 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut. Sinds januari 2020 ben ik gaan werken bij mijn oud-klasgenootje Sanne. Gedurende jaren heb ik zowel de medische als de cosmetische kant van het vak leren kennen. Dit maakt mijn werk als huidtherapeut veelzijdig en uitdagend. Op zoek naar de juiste oplossing en het bieden van een behandeling op maat geeft mij veel voldoening en plezier. Voor mij staan de cliënten op de eerste plaats en mijn doelstelling met elke behandeling het best mogelijke resultaat te bereiken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedereen op een persoonlijke en eerlijke manier wordt aangesproken en behandeld. Mijn favoriete behandelingen zijn toch wel de couperose behandelingen en het verwijderen van huidoneffenheden. Het geeft veel voldoening dat je dan direct verschil kan zien! Over mij: Ik woon in het gezellige Wijk bij Duurstede met gezinnetje. Mijn hobby’s zijn fotografie en reizen. Daarnaast breng ik graag veel tijd door met mijn gezinnetje en vrienden.
 • Foto van Margeaux

  Margaux

  De passie voor de huid heb ik altijd al gehad. Ik ben begonnen als allround schoonheidsspecialiste waarin ik vier jaar werkervaring heb opgedaan. Door mijn interesses en leergierigheid besloot ik de Hbo-opleiding Huidtherapie te volgen en nu kan ik mijzelf met trots een gepassioneerd huidtherapeute noemen. Ik vind de huid het meest fascinerende orgaan van ons lichaam. Voor een huidaandoening kunnen meerdere behandelingen mogelijk zijn, dit maakt het beroep zo divers en uitdagend. Naast mijn passie voor de huid heb ik ook een passie voor voeding en de natuur. Zelf eet ik plantaardig en ben ervan overtuigd dat de kracht van voeding, naast behandelingen en de juiste producten voor thuisgebruik, enorme invloed hebben op de huid. Ik heb dit zelf mogen ervaren bij mijn eigen huidaandoening acne. In de toekomst wil ik mij gaan specialiseren in dit vakgebied, zodat ik met cliënten kan gaan werken aan huidherstel van binnen en buiten uit. Verder haal ik er veel voldoening uit als ik mensen kan helpen die problemen aan hun huid ondervinden. Ieder persoon kan onzeker zijn over zijn huid of klachten ervaren. Ik als huidtherapeut kan die onzekerheid verminderen of zelfs wegnemen. Hierdoor is het ontzettend waardevol en dankbaar werk. Ik vind het belangrijk om samen de juiste behandelmethode te kiezen en u te voorzien van de juiste voorlichting en adviezen. Bij Huidkliniek Utrecht sta ik voor u klaar om de juiste zorg te bieden voor uw huid, in de breedste zin van het woord!

Kwaliteitsregister Paramedici

Wij zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Kwaliteitsregister Paramedici voert de registratie en herregistratie uit voor paramedische beroepen en toetst of een paramedicus voldoet aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep. Bezoek website

Nederlandse verening van huidtherapeuten

De huidtherapeuten die werkzaam zijn bij Huidkliniek Utrecht zijn aangesloten aan de Nederlands Vereniging van Huidtherapeuten. Deze ontwikkelt kwaliteitsbeleid en organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden. Bezoek website

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

 • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
 • :