Lentigo solaris

Wat is een Lentigo solaris?

Een veel voorkomende vorm van zonschade is lentigo solaris. Een lentigo solaris is een goedaardige gepigmenteerde pigmentvlek op de zonbeschadigde huid. Andere benamingen voor deze pigmentafwijking zijn lentigo senilis, levervlek, zonnevlek of ouderdomsvlek. Vaak zijn er meerdere lentigo’s op het lichaam, voornamelijk op zonbeschenen delen. De lentigo’s ontstaan vanaf middelbare leeftijd en komen voor bij 90{8deccbaa431dc17bc0d431bd33decc2226e8cc717435103b350265eca2b0eccb} van de blanke bevolking boven de 60 jaar. De lentigo’s komen net zo vaak voor bij mannen als bij vrouwen. 

Hoe ontstaat Lentigo solaris?

Door frequente en jarenlange blootstelling aan ultraviolette straling (UV) op de huid is er een mutatie (verandering) in de cellen ontstaan. Door deze mutatie gaan de pigmentcellen meer pigment afgeven.

Hoe kan Lentigo solaris behandeld worden?

Voor lentigo solaris biedt Huidkliniek Utrecht een aantal behandelingen die het pigment verminderen. Hieronder de opties:     
  • SkinTech TCA Pain Control  
  • Skin Tech Benebellum  
  • Dermaquest peelings 
  • Pigmentlaser 
  • Camouflagetherapie met Lycogel 
  Om het resultaat te ondersteunen en te continueren adviseren wij u thuis een goede huidverzorging toe te passen. Bij Huidkliniek Utrecht zijn goede en betrouwbare cosmeceuticals met hoogwaardige ingrediënten beschikbaar. Door het gebruik van deze producten heeft u langer plezier van de behandeling en voorkomt u zoveel mogelijk nieuwe problemen. 

Tips

  • Wij adviseren de zon/zonnebank te mijden. Als de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht dan moet u een zonnebrandcrème gebruiken met SPF 30 of 50. Dit moet dan om de 2 uur herhaald worden.    
  • Gebruik een UV beschermende crème en draag ook beschermende kleding zoals een pet/hoed. 

Vergoeding door verzekeraar

Bij een aanvullende verzekering kan soms een gedeelte van de behandelingen voor pigmentproblematiek vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen declareren.  

Gratis intakegesprek

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes stellen we enkele vragen rondom uw klacht en worden verwachtingen en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse met de VISIA plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt gesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.    

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :