Lentigo solaris

Lentigo solaris is een vorm van hyperpigmentatie wat zich bevindt op zon beschenen plaatsen, zoals in het gezicht, handruggen, onderarmen en enkel op onderbenen. Vaak zijn er meerdere lentigo’s aanwezig. De lentigo’s ontstaan vanaf middelbare leeftijd, afhankelijk van hoeveel iemand in de zon heeft gezeten.

Hoe ziet Lentigo solaris eruit?

Wat kunnen wij als huidtherapeut eraan doen?

Peeling

Door middel van een glycolzuurpeeling wordt de celdeling van de huid versneld. Als het teveel aan pigment in de epidermis ligt, kunnen we met deze peeling ervoor zorgen dat het eerder afschilfert.

Lasertherapie

Met lasertherapie kan het teveel aan pigment behandeld worden. Dit kan doordat de laser dan ingesteld wordt op de pigmenten in de huid. Als de hyperpigmentatie behandeld is met de laser dan zijn de pigmentcellen kapot gemaakt, waardoor de huid het gaat afschilferen.

Camouflage therapie

Bij lentigo solaris  kan je ook kiezen voor medische camouflage. Soms gaat het door andere behandelingen niet goed weg en kan er altijd nog een goede camouflage gemaakt worden, die de lentigo’s  zoveel mogelijk bedekt. Tevens is het waterproof.

Aantal behandelingen

Wat kunnen we doen

Peeling

Lasertherapie

Camouflage therapie

Aantal behandelingen

6 a 8 behandelingen

1 a 2 behandelingen

2 behandelingen

Frequentie

Gemiddeld 2 weken

Gemiddeld 3 weken

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :