Café au lait vlek

Wat is een café-au-lait vlek?

Café-au-lait is een onschuldige, scherpbegrensde pigmentvlek die overal op het lichaam kan voorkomen. Letterlijk vertaald betekent Café-au-lait ‘koffie met melk’ wat refereert aan de kleur van deze pigmentvlek. Een café-au-lait vlek kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn maar ook later ontstaan. De vlek is pas na het 2e levensjaar zichtbaar. Een café-au-lait vlek en dus deze pigmentafwijking komt regelmatig voor. De afwijking komt iets vaker voor bij een donker huidtype. 

Hoe ontstaat een café-au-lait vlek?

De pigmentcellen in de vlek produceren grotere pigmentkorrels en die zorgen voor het ontstaan van een gepigmenteerde vlek. Het is niet bekend of verklaard waarom die pigmentcellen grotere pigmentkorrels creëren. 

Hoe kan een café-au-lait vlek behandeld worden?

Café-au-lait vlekken zijn lastig te behandelen omdat het pigment dieper in de huid ligt. Het is het vaak niet mogelijk de vlekken volledig te laten verdwijnen maar alleen lichter te maken. Verder is er geen garantie dat de vlek wegblijft en niet weer terugkomt. Bij Huidkliniek Utrecht behandelen we deze plekken met onderstaande methode:  
  • Pigmentlaser 
  • Camouflagetherapie met Lycogel 

Vergoeding door verzekeraar

Bij een aanvullende verzekering kan soms een gedeelte van de behandelingen voor pigmentproblematiek vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen declareren.  

Gratis intakegesprek

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes stellen we enkele vragen rondom uw klacht en worden verwachtingen en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse met de VISIA plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt gesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.  
 

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :