Wat is een vaatlaser behandeling bij beenvaatjes? 

Beenvaatjes zijn kleine rode/blauwe verwijde haarvaatjes op de benen die zichtbaar en voelbaar zijn. Vaatlaser is een zeer effectieve behandeling. Huidkliniek Utrecht werkt met vaatlaser de Nd:YAG 1064 nm of een combinatie met de Alexandrite laser. Deze laser is gericht op de hemoglobine (bloed) in de vaatjes, hierdoor stolt het bloed in de vaatjes. Door deze behandeling zal het vaatje zich niet opnieuw kunnen vullen met bloed, waardoor de zichtbaarheid sterk vermindert. Het lichaam zal het overtollige vaatje daarna zelf opruimen.  

Voorzorgsmaatregelen 

 • Wij adviseren om 2 weken voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.  
 • Gelieve niet scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren.  
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.    

Behandeling    

De behandeling start met het reinigen van uw huid en het aftekenen van de huid met een huidpotlood. Hierna zal u net zoals de huidtherapeut een speciale bril moeten dragen die de ogen beschermt. Vervolgens worden er nauwkeurig pulsen gegeven met de laser. De behandeling met de laser is enigszins gevoelig maar is goed te verdragen. Het gevoel wordt veelal vergeleken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Nadat de vaatjes behandeld zijn wordt er met een koeler of coldpacks gekoeld.  

Herstelperiode  

Na de behadeling zullen de vaatjes donkerder en zichtbaarder zijn of juist weggetrokken. Beide huidreacties zijn gewenst. Ook kan er lichte zwelling ontstaan, maar dit hoort bij de gewenste huidreacties en zal na een paar dagen weer bijtrekken. Indien gewenst mag bij thuiskomst de huid nog gekoeld worden. Heel soms kan er na een behandeling een lichte vochtophoping ontstaan (oedeem), of korstjes op de vaatjes. Deze verschijnselen zullen normaliter binnen een aantal dagen volledig verdwijnen. Ook is er een geringe kans op het ontstaan van blauwe plekken welke vanzelf wegtrekken.   Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde Huidkliniek Utrecht telefonisch of per e-mail bereiken.  

Te verwachten resultaat   

Na de eerste behandeling is er vaak al een aanzienlijk resultaat zichtbaar. Dit is echter afhankelijk van de vaatdikte en de vaatdiepte. Gemiddeld zal er 80% reductie plaatsvinden. Wel kunnen er altijd nieuwe vaatjes ontstaan.  

Behandelduur en frequentie    

Behandelfase: gemiddeld zijn er 3 à 4 behandelingen nodig, met een interval van 4 tot 8 weken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw huidtype, vaatdikte, vaatdiepte en de kleur.  

Adviezen na de behandeling  

 • Wij adviseren om u gedurende het gehele behandeltraject en 2 weken na de behandeling, de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.   
 • Niet aan korstjes te komen  
 • Sauna, hete baden, zon en sporten dienen voor de eerste 48 uur na de behandeling vermeden te worden.   

Wanneer mag u niet behandeld worden?  

 • Infecties in het behandelgebied   
 • Zwangerschap of borstvoeding  
 • Koorts   
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus  
 • Immunologische aandoeningen/verminderd immuunsysteem  
 • Tijdens behandeling van kanker (chemo, radiotherapie, etc.)   
 • Verse littekens of wonden in het behandelgebied  
 • Een verleden met radiotherapie op het te behandelen gebied  

Gratis intakegesprek   

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt vastgesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.    

Wenst u een vrijblijvend consult ?

Klik [hier] om de afspraak te maken

Tarieven

Bekijk hier onze prijslijsten

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

 • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
 • :