Wat is elektrisch ontharen? 

Bij het permanent ontharen wordt in eerste instantie gekozen voor het behandelen met laserontharing. Bij blonde, grijze, rode en hele dunne haren is dit helaas niet mogelijk. In deze haren zit geen pigment dat de warmte van de laser naar de haarwortel kan geleiden. Deze haren zijn daarom alleen geschikt voor elektrisch ontharen   Bij elektrisch ontharen wordt een minuscuul naaldje in het haarzakje geschoven. Eenmaal in het haarzakje wordt er een stroompje door de naald heen geleid. Dit zorgt ervoor dat het haarzakje en de kleine bloedvaatjes verwarmd worden. Door deze warmte worden de cellen beschadigd die het haarzakje voorzien van voedingsstoffen. Huidkliniek Utrecht werkt met de Apilus Junior. De behandeling met Apilus Junior is minder pijnlijk, effectiever en veel sneller. Dit resulteert in een zeer korte behandeltijd per haar (ms).   

Voorzorgsmaatregelen 

 •  Wij adviseren om 1 week voorafgaand aan de behandeling de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht. 
 • Scrub de huid 2x per week met een enzymatische peeling zodat ingegroeide haren vrij komen en crèmes goed kunnen intrekken. 
 • Gedurende het gehele behandeltraject mag u de haren niet meer verwijderen middels harsen of epileren en er mag enkel nog geschoren of geknipt worden. 
 • 3 tot 4 dagen voor de behandeling mag u helemaal niet scheren, zodat de huidtherapeut de haren kan vastpakken met een pincet. 
 • Indien u een koortslip op het te behandelen gebied heeft, wordt er niet behandeld en dient u de afspraak te verzetten.  
 • Wij vragen u om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up.  
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.    

Behandeling 

De behandeling start met het desinfecteren van de huid. Hierna zal de huidtherapeut het naaldje in de haarschacht brengen, deze wordt behandeld en vervolgens het haartje met de pincet verwijderd. De haren worden één voor één behandeld. Nadat alle haren behandeld zijn wordt de huid indien gewenst gekoeld. Vervolgens wordt er een herstellende crème (Alhydran) aangebracht. Het elektrisch ontharen is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden.  

Herstelperiode 

Hoe de huid reageert op elektrisch ontharen is afhankelijk van uw huidkleur, huid- en haarconditie. Roodheid en warmte (erytheem) is een veel voorkomende reactie van de huid op de behandeling. Ook is peri folliculair oedeem (kleine vochtbultjes in de haarzakjes) een veel voorkomende reactie, deze reactie zal binnen enkele uren verdwijnen. Daarnaast kunnen er eventueel korstjes ontstaan die na paar dagen verdwijnen.  Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde Huidkliniek Utrecht telefonisch of per e-mail bereiken. 

Te verwachten resultaat  

De hoeveelheid haren zal na iedere behandeling verminderen en minder snel terugkomen. De haren worden tevens dunner. Aan het einde van de behandelperiode voelt uw huid glad aan. Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen en eventueel medicijn gebruik. 

Behandelduur en frequentie   

Behandelfase: gemiddeld zijn er 15 tot 25 behandelingen nodig. De frequentie van de behandelingen zal in het begin variëren tussen 1 à 2 weken. Dit wordt gedurende de behandelperiode afgebouwd naar de 4 tot 6 weken. Gemiddeld duurt een behandelperiode zes maanden tot twee jaar.   Onderhoudsfase: om het verkregen resultaat te onderhouden zou u gemiddeld 2 à 4 keer per jaar terug kunnen komen voor een onderhoudsbehandeling.  De reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn is omdat een haar een groeicyclus heeft. Indien de haar zich in de groeifase bevindt zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling het meest effectief. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in de groeifase.  

Adviezen na de behandeling 

 • U kunt thuis eventueel de huid koelen met een koud kompres. 
 • Wij adviseren om u gedurende het gehele behandeltraject en 1 week na de behandeling, de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden. Desondanks dient u toch dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50. Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht. 
 • Sauna, hete baden, zon en sporten dienen voor de eerste 48 uur na de behandeling vermeden te worden.  
 • Niet aan de huid krabben. 
 • Gebruik thuis tijdens de herstelperiode eventueel Alhydran. Deze crème heeft als hoofdingrediënt Aloë Vera wat het herstel bevordert en vermindert klachten als jeuk, roodheid en pijn.  
 • De huid mag gecamoufleerd worden met Lycogel SPF 30. Dit is een ademende camouflage die o.a. de zuurstofopname stimuleert en bevordert het herstel van de huid. 

Wanneer mag u niet behandeld worden? 

 • Ontstekingen/infecties in het te behandelen gebied  
 • Actieve Herpes simplex  
 • Zwangerschap  
 • Koorts  
 • Insulineafhankelijke diabetes mellitus 
 • Keloïd vorming 
 • Verse littekens of wonden in het behandelgebied

Vergoeding door verzekeraar   

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte of de gehele behandeling vergoed door veel zorgverzekeraars. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.  

Gratis intakegesprek  

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland. 

Wenst u een vrijblijvend consult ?

Klik [hier] om de afspraak te maken

Tarieven

Bekijk hier onze prijslijsten
    

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

 • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
 • :