Wat is een dieptereiniging?

Bij een dieptereiniging wordt handmatig talg uit de onzuiverheden (mee-eters, puistjes, gerstekorrels) geledigd. Geregeld wordt hierbij gebruik gemaakt van een naaldje. Met het naaldje wordt een opening gemaakt in een mee-eter of puistje, waardoor de talg eenvoudiger en zonder risico van littekens kan worden verwijderd. Dieptereiniging heeft in het begin van het behandeltraject van acne de grote prioriteit, aangezien dit voor een afname zorgt van ontstekingen en verdere beschadigingen van de huid.

Voorzorgsmaatregelen

 • Wij vragen u om met een gereinigde huid naar de kliniek te komen en zonder make-up. 
 • Gelieve niet te scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit eventueel 48 uur van tevoren. 
 • Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicaties maken de huid gevoeliger en kwetsbaarder.   

Behandeling 

De behandeling start met het reinigen van de huid middels een reinigingsgel. Hierna zal de huidtherapeut starten met het ledigen van de onzuiverheden, waarbij een naaldje zal worden gebruikt. De dieptereiniging kan als gevoelig worden ervaren. Na het uitreinigen kan er gekozen worden om salicprep solution aan te brengen, dit kan licht prikken. In deze solution zit 3% salicylzuur wat ervoor zorgt dat de ontstekingen minder snel zullen terugkomen en overtollig talg wordt verwijderd. Na de dieptereiniging zal er een masker worden aangebracht om de huid te kalmeren. Ter afsluiting wordt er nog een crème eventueel met SPF aangebracht.

Herstelperiode

De huid kan na de behandeling wat rood en gezwollen zijn. Dit kan enkele uren duren en soms 1 tot 2 dagen aanhouden. Ook kan het voorkomen dat er korstjes ontstaan en deze zullen gemiddeld 4 à 6 dagen zichtbaar blijven. 

Te verwachten resultaat

Acne is een chronische aandoening. Dit houdt in dat de acnetherapie ervoor zorgt dat de acne zal verminderden, maar dat deze moeilijk te genezen is. Wel kan de acne met deze behandeling beter onder controle worden gehouden.Na de acnetherapie zult u ervaren dat er minder snel onzuiverheden waarneembaar zijn. Soms kan de acne zelfs eerst verslechteren voordat het huidbeeld rustiger wordt. Het behandeltraject vergt soms geduld. Om het resultaat te ondersteunen en te continueren adviseren wij dat u thuis een goede huidverzorging toepast. Bij Huidkliniek Utrecht verkopen wij cosmeceuticals die hoogwaardige ingrediënten bevatten. Door gebruik van deze producten heeft u langer plezier van de behandeling en voorkomt u zo veel mogelijk nieuwe problemen.

Behandelduur en frequentie

Behandelfase: de duur en frequentie varieert afhankelijk van de ernst van uw acne. Gemiddeld is er een behandeling nodig met een interval van 1 tot 6 weken. Deze frequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Door routine te behouden in uw behandelingen en goede thuisverzorging, zorgt u voor een optimaal resultaat en het stabiel houden hiervan.  Onderhoudsfase: zodra het stabiele resultaat is bereikt, kan er worden overgegaan naar de onderhoudsfase. Hierbij gaat het gemiddeld om één behandeling in de 6 tot 8 weken.  

Adviezen na de behandeling

 • Pas een goede huidverzorging toe met de juiste huidproducten. Uw huidtherapeut zal een passend productadvies geven.
 • Wij adviseren om te allen tijdegebruik van een zonnebrandcrème op waterbasis met SPF 30 of 50.
 • Krab en/of knijp de puistjes niet zelf uit. Dit kan littekens en/of pigmentatie verschuivingen veroorzaken.
 • Vermijd het overmatig aanraken van uw huid om vervuiling te voorkomen. 
 • Sauna, hete baden en sporten dienen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling te worden vermeden.
 • Zorg voor goede hygiëne thuis; schone kussenslopen, make-up kwasten en kleding. 
 • De huid mag gecamoufleerd worden met Lycogel SPF 30. Dit is een ademende camouflage die o.a. de zuurstofopname stimuleert en bevordert het herstel van de huid.
 • Gebruik make-up op waterbasis en/of minerale basis, zonder oliën en vetten. (Bijv. Lycogel)
 • Scrub de huid niet te vaak om beschadiging te voorkomen. U kunt uw huid wel met een enzymatische peeling behandelen.
 • Draag liever geen synthetische kleding als de acne zich op het lichaam bevindt.
 • Zorg dat de kleding niet te strak zit op plaatsen waar acne voorkomt.

Wanneer mag u niet behandeld worden?

 • Koorts 
 • Immunologische aandoeningen/verminderd immuunsysteem
 • Tijdens behandeling van kanker (chemo, radiotherapie etc.) 
 • Keloïd vorming
 • Verse littekens of wonden in het behandelgebied
 • Een verleden met radiotherapie op het te behandelen gebied

Vergoeding door verzekeraar  

Bij een aanvullende verzekering wordt in de meeste gevallen een gedeelte of de gehele behandeling vergoed bij acne. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Gratis intakegesprek 

Tijdens het kosteloos en vrijblijvende intakegesprek met één van onze huidtherapeutes worden er enkele vragen rondom uw klacht, verwachting en wensen besproken. Vervolgens vindt er een screening en huidanalyse met de VISIA plaats, waarna een huidtherapeutische diagnose wordt vastgesteld. Op basis hiervan worden de behandelmethoden die het best bij uw huid passen en de bijbehorende adviezen met u besproken. Hieruit wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld met een bijbehorende prijsindicatie. Bij wederzijds vertrouwen in het plan wordt een behandelovereenkomst ondertekend en kan een eerste behandeling worden ingepland.

Wenst u een vrijblijvend consult ?

Klik [hier] om de afspraak te maken

Tarieven

Bekijk hier onze prijslijsten
 

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

 • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
 • :