Beenvaatjes

Voor het verwijderen van beenvaatjes beschikken wij over de Nd:YAG laser 1064 nm. Dit is een laser die op één golflengte werkt, waardoor bij alle huidtypes de ontsierende beenvaatjes verwijderd kunnen worden. Wij garanderen een comfortabele laserbehandeling! Want, bij onze laser zit een luchtkoeling voor een lagere pijnsensatie en om huidreacties te verminderen. Doordat er koude lucht tegen de huid aangeblazen wordt doet de laserbehandeling een stuk minder pijn dan bij andere laserapparatuur.

Hoe werkt de vaatlaser?

Door middel van het laserlicht wordt de kleuren van de beenvaatjes herkent en wordt het bloedvat verhit en dicht gebrand door de kracht van de laser. Omdat de Duetto MT laser één golflengte uitstraalt, wordt uitsluitend het bloedvaatje vernietigd en wordt het omringde weefsel niet aangetast.

Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de vaatlaser. Om dit te bepalen wordt de huid onderzocht, en hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling het beste resultaat gaat geven. Blijkt het dat lasertherapie niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Behandeling

Hoelang de behandeling duurt is afhankelijk van de grootte van het gebied. Dit kan variëren van een paar minuten tot een uur. De laserbehandeling is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Het voelt aan als korte speldenprikjes in uw huid. Sommigen beschrijven het gevoel als een elastiekje die tegen de huid aangeschoten wordt. Deze sensatie wordt verminderd door onze luchtkoeling die tijdens het laseren tegen de huid aangeblazen wordt. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en kan er lichte roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren. De beenvaatjes worden na de laserbehandeling in de meeste gevallen donkerder van kleur en zijn iets zwollen. Het lijkt dan alsof de beenvaatjes erger zijn geworden, maar dit is het effect van het juiste resultaat. De beenvaatjes zijn nu vernietigd en worden door uw lichaam opgeruimd. Dit kan 4 tot 6 weken duren dat de vaatjes verdwenen zijn. Echter kan na de behandeling het nog enkele maanden duren voor het definitieve effect. Bij deze behandeling is geduld een schone zaak. Om de behandeling compleet te maken en het meest effectief, worden er therapeutische elastische kousen aangemeten. Deze zorgen voor druk op de gelaserde vaatjes, waardoor deze eerder verdwenen zijn. Als u bereidt bent de kousen door te blijven dragen hebben de kousen ook als effect dat preventief nieuwe beenvaatjes voorkomt.

Behandelduur en frequentie

Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen die nodig zijn. De frequentie en aantal behandelingen van de vaatlaser varieert per gebied. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van gemiddeld 6 a 8 weken.

Resultaat / onderhoud

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om de beenvaatjes te verwijderen. Maar het kan zijn dat ook een 4e behandeling nodig is. Echter is er geen garantie dat er helemaal geen nieuwe beenvaatjes terug kunnen komen de toekomst. Wij kunnen voor ondersteuning tijdens de behandeling en ter preventie voor nieuwe beenvaatjes therapeutische elastische kousen aanmeten.

Adviezen

  • De huid is na de behandeling extra kwetsbaar voor de zon. Om deze reden adviseren wij een hoge zonnebescherming (minimaal factor 30) voor de aankomende 4 weken.
  • Belangrijk is dat zonnebank, sauna, heet douchen en vergelijkbare activiteiten te vermijden voor de aankomende 48 uur.
  • Tussen de behandelingen door moet u een hoge zonnebescherming (minimaal factor 30) blijven gebruiken.
  • Na de behandeling adviseren wij nog 4 weken een hoge zonnebescherming te gebruiken (minimaal factor 30).

Verdere adviezen en tips voor de behandeling met de vaatlaser worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :
Wij zijn tijdelijk gesloten vanwege het Coronavirus

Uit voorzorg heeft team besloten om de Huidkliniek Utrecht t/m maandag 6 april te sluiten. Wij zulllen tijdelijk geen behandelingen meer uitvoeren. Wij zijn wel telefonisch beschikbaar.

Tevens bieden we gedurende deze periode gratis intake met onze huidtherapeuten aan via Facetime, dit afspraak kunt u telefonisch of via mail maken.

Wanneer u vragen heeft of nog geen bericht van ons heeft ontvangen, neem dan gerust telefonisch 030 – 760 40 30 of per mail info@huidkliniekutrecht.nl contact met ons op.

Wij kijken er naar uit om u spoedig weer te ontvangen bij Huidkliniek Utrecht. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip. Wij wensen jullie een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet,
Huidkliniek Utrecht