Acnelittekens

Acne met ontstekingsverschijnselen kunnen aanleiding geven tot littekens. Hoe langer de acne bestaat en niet of onvoldoende behandeld wordt, des te groter is de kans op blijvende zichtbare acne-littekens. Vroegtijdige behandeling van de acne-littekens zorgt voor betere resultaten dan langer bestaande acne-littekens.

Verschillende behandelingen

Acnebehandeling intensief

Bij de intensieve acnebehandeling wordt er een combi acnebehandeling uitgevoerd met een speciale laserbehandeling. Bij de laserbehandeling wordt de Nd:YAG laser gebruikt die de talgproductie normaliseert en de doorbloeding van huid stimuleert. Deze behandeling duurt 90 min.

Glycolzuurpeeling

De glycolzuurpeeling werkt in op de hoornlaag, waardoor de huid dunner wordt en sneller begint te delen. Als de huid dunner is kan het talg makkelijker uit de huid kan. De lage pH waarde zorgt voor een betere weerstand van de huid. De glycolzuurpeeling voorkomt door deze eigenschappen ook mee-eters en puistjes. Door de prikkeling van het zuur wordt het huidoppervlak oppervlak vernieuwd, waardoor littekens kunnen verminderen.

Micro-needling

Dermapen is de allernieuwste techniek op het gebied van microneedling. De Dermapen maakt microscopisch kleine kanaaltjes in de huid door middel van vibrerende kleine naaldjes. Dit brengt een aantal nieuwe herstellende processen op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel worden de cellen in de diepere huidlagen gestimuleerd tot collageenproductie en bindweefselproductie. Tevens kan dermapen ingezet worden voor andere aandoeningen zoals fijne rimpels, pigmentstoornis, grove poriën, zonbeschadiging, verslapte huid en grauwe/ doffe huidskleur.

Behandelduur en frequentie

Bij de intake kan er een inschatting worden gemaakt van de aantal behandelingen die nodig zijn, maar bij acne is het lastig om dat te kunnen voorspellen. Acne heeft veel te maken met hormonale factoren en invloeden van het weer. Hier hebben we helaas weinig tot geen invloed op. De frequentie varieert per behandeling. Dit kan tussen 1-2 weken tot 6-8 weken, afhankelijk van de ernst van de acne. De frequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert.

Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat. Dit geldt voornamelijk bij microdermabrasie en de glycolzuurpeeling.
  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.
  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.
  • De huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème, minimaal factor 30. Hiermee voorkom je een verdikte hoornlaag, dus minder kans op acne.

Intake

Tijdens de intake worden er vragen gesteld over uw huidaandoening en gezondheid. Vervolgens wordt de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven. Tevens wordt er op maat gemaakte informatie en advies verstrekt. Een therapietrouwe patiënt is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt.

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt eventueel een gedeelte van de behandelingen voor acne vergoed door uw zorgverzekeraar. Acne-littekens kunnen eventueel onder acnetherapie vallen. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :