Glycolzuurpeeling

Voor meerdere indicaties kan een glycolzuurpeeling ingezet worden. Voorbeelden van de indicaties zijn fijne, zeer oppervlakkige rimpeltjes, een vette huid, acne, hyperpigmentatie (zwangerschapsmasker, oppervlakkige pigmentvlekjes), keratosis pilaris (anservel), sinaasappelhuid), grove poriën en onregelmatigheden.

Werking glycolzuur

Bij een glycolzuurpeeling wordt de bovenste huidlaag, die bestaat uit dode huidcellen, dunner gemaakt of zelfs helemaal verwijderd. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om sneller te gaan delen. Dit is te merken doordat de huid gaat schilferen. De bovenste huidlaag ligt qua cellen niet meer netjes naast elkaar, maar door de glycolzuur wordt deze laag verwijderd. De huidlaag daaronder ligt wel mooi naast elkaar, waardoor de huid er meteen verfrist uitziet. Ook heeft de glycolzuurpeeling als werking dat het door de lage pH de propioni bacterium acnes dood, dit is de bacterie die acne veroorzaakt. Ook zorgt de lage pH voor een betere huidweerstand.

Huidtypes

Alle huidtypes kunnen behandeld worden. Vanaf huidtype III wordt er een test gedaan of de huid niet reageert met hyperpigmentatie.

Resultaat

De huid herstelt zich snel naar de behandeling. De glycolzuurpeeling kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Het voelt meteen branderig als het in aanraking komt met de huid. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen en kan er een lichte roodheid ontstaan. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren.

Behandelduur / frequentie

De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. Hierbij wordt de huid eerst gereinigd, daarna comedonen uitgereinigd en daarna wordt de glycolzuurpeeling uitgevoerd. Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van de aantal behandelingen die nodig zijn. Het effect is pas echt merkbaar na minimaal 3 behandelingen. Voor het beste resultaat zijn er 6 à 8 behandelingen nodig in kuurverband. Dit met de frequentie van gemiddeld 2 tot 4 weken.

Resultaat/ onderhoud

De huid herstelt zich snel na de behandeling. Dit duurt gemiddeld 3 dagen. Het effect is pas echt merkbaar na minimaal 3 behandelingen. Dan worden pigmentvlekken lichter, poriën verfijnen, fijne rimpels vervagen. Verder heeft een glycolzuurpeeling in kuurverband meerdere resultaten. Het verwijdert talg en dode huidcellen. De bovenste huidlaag (epidermis) wordt deels verwijderd. Hierdoor wordt de tweede huidlaag (dermis) steviger. Er is meer collageenaanmaak en er een betere uitwisseling van voedingstoffen in de huid. Daarnaast wordt de huidweerstand door de lage pH verbeterd. De huid wordt gehydrateerd en de pigmentatie is regelmatiger.

Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.
  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.
  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.
  • De behandelde huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème om het pigment van het behandelde gebied niet terug te laten keren.

Verdere adviezen en tips voor de glycolzuurpeeling worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Intake

Tijdens de intake word door de huidtherapeut bekeken of u geschikte kandidaat bent voor een glycolzuurpeeling. Vervolgens worden er vragen gesteld over uw huidaandoening en gezondheid. Vervolgens wordt de huid onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven. Tevens wordt er op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, waarmee u zelf thuis aan de slag zal voor het beste resultaat. Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling . Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt.

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte van de behandelingen voor acne en acnelittekens vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :