Elektrisch epileren

Huidkliniek Utrecht is gespecialiseerd in het verwijderen van ongewenste haargroei op gezicht en lichaam, die uitsluitend door BIG geregistreerde huidtherapeuten uitgevoerd wordt.

De beste behandeling

Het meest effectief is om ongewenst haar definitief te verwijderen d.m.v. lasertherapie. Helaas moet een haar pigment bevatten voordat het door de laser gepakt kan worden. Bij blonde en grijze haren kan lasertherapie niet ingezet worden, omdat bij deze haren het pigment ontbreekt. Voor deze haren is er nog een andere optie, namelijk elektrisch epileren.

Apilus Junior

Voor het verwijderen van ongewenste haargroei beschikken wij naast onze geavanceerde laserapparatuur ook over het meest geavanceerde elektrische onthaarapparatuur. We gebruiken de Apilus Junior. Het voordeel van de Apilus is dat de behandeltijd per haar maar een paar miliseconden duurt in plaats van traditionele apparatuur die een aantal seconden per haar nodig is. Het elektrisch epileren is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Het wordt vaak ervaren als kleine steekjes in de huid. Doordat bij de Apilus de behandeling per haar korter is, is het minder pijnlijk en kunnen er meer haren behandeld worden. Daardoor is onze behandeling met de Apilus erg effectief.

Werking elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen wordt uitgevoerd d.m.v. een minuscule naald die de huidtherapeut in het haarzakje laat glijden. Eenmaal in het haarzakje wordt er een stroompje door de naald heen geleid. Dit zorgt ervoor dat het haarzakje verhit raakt en ook de kleine bloedvaatjes die het haarzakje voorzien van voedingsstoffen. Door deze verhitting worden de cellen beschadigd en worden ze door uw lichaam opgeruimd. Doordat er nu geen pigment nodig is, maar het haarzakje verhit wordt, kunnen alle haren hiermee behandeld worden.

Behandelduur en frequentie

Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van het aantal behandelingen die nodig zijn. De frequentie en aantal behandelingen van elektrisch epileren varieert per gebied en aantal haren. Hoelang de behandeling duurt is afhankelijk van de grootte van het gebied. Dit kan variëren vanaf 15 minuten tot max. 1 uur. De frequentie van de behandelingen zou in het begin variëren tussen één à twee weken. Dit wordt gedurende behandelperiode afgebouwd naar de vier tot zes weken. Tevens zou de behandeltijd per behandeling ook korter worden. Gemiddeld duurt een behandelperiode een jaar tot anderhalf jaar.

Groeicyclus

De reden dat er meerdere behandelingen nodig zijn is dat een haar een groeicyclus heeft. Deze groeicyclus heeft drie verschillende fases, namelijk de groei fase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Eén van deze fases is de groeifase (anagene fase), hier zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling het meest effectief. Niet alle haren bevinden zich tegelijker tijd in de groeifase (anagene fase).

Resultaat

Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen, kan er lichte roodheid en een lichte zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen enkele uren. Daarnaast kunnen er korstjes ontstaan en kan de huid wat gaan schilferen. Het is belangrijk niet aan deze korstjes en schilfers te gaan krabben, vanwege de kans op pigmentverschuivingen. Mocht er toch pigmentverschuivingen ontstaan zou dit naar verloop van tijd weer herstellen op enkele uitzondering na.

Onderhoud

Gemiddeld is er een jaar tot anderhalf jaar nodig om de haren definitief te verwijderen, rekening houdend met het aantal haar. Echter is er geen garantie dat er helemaal geen haartjes zullen terug groeien in de toekomst. Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen en eventueel door het gebruik van bepaalde medicijnen. Om het verkregen resultaat te onderhouden zou u terug kunnen komen voor een onderhoudsbehandeling.

Adviezen

  • De huid kan enkele uren rood en warm zijn. U kunt dan thuis met een koude doek of een koel compres de huid nakoelen.
  • De huid is na de behandeling extra kwetsbaar voor de zon. Om deze reden adviseren wij een hoge zonnebescherming (minimaal factor 30) voor de aankomende 48 uur.
  • Belangrijk is dat zonnebank, sauna, heet douchen en vergelijkbare activiteiten te vermijden voor de aankomende 48 uur.
  • Tussen de behandelingen door moet u een hoge zonnebescherming (minimaal factor 50) blijven gebruiken.
  • Na de behandeling adviseren wij nog 4 weken een hoge zonnebescherming te gebruiken (minimaal factor 30).
  • Tussen de behandelingen door kunt u geen andere ontharingsmethoden toepassen dan alleen scheren en knippen.
  • 3 tot 4 dagen voor de behandeling mag u helemaal niet scheren zodat de huidtherapeut de haren kan vastpakken met een pincet.

Verdere adviezen en tips voor het elektrisch ontharen worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor elektrisch epileren. Om dat te kunnen bepalen worden de huid en haren onderzocht, hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven. Blijkt het dat elektrisch epileren niet de meest effectieve keuze is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. Tevens wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt een gedeelte van de behandelingen voor overmatig gezichtsbeharing vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Huidkliniek Utrecht voldoet aan alle kwaliteitseisen om bij een zorgverzekeraar een vergoeding te kunnen vorderen.

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :