Couperose en bloedvaatjes

Voor het verwijderen van couperose en de bloedvaatjes in het gezicht beschikken wij over de Nd:YAG laser 1064 nm. Dit is een laser die op één golflengte werkt, waardoor bij alle huidtypes couperose en bloedvaatjes verwijderd kunnen worden.

Werking van de vaatlaser

Door middel van het laserlicht worden de kleuren van de bloedvaatjes herkent en wordt het bloedvat verhit door de kracht van de laser. De Duetto MT laser straalt één golflengte uit,  waardoor uitsluitend het bloedvaatje wordt vernietigd  en niet het omringde weefsel wordt aangetast.

Behandelduur en frequentie

Bij de intake wordt door uw huidtherapeut een inschatting gemaakt van de aantal behandelingen die nodig zijn. Gemiddeld zijn er 2 behandelingen nodig om de couperose en bloedvaatjes te verwijderen. Soms is 1 behandeling voldoende, maar het kan zijn dat ook een 2e of 3e behandeling nodig is. De frequentie tussen de behandelingen bij het laseren van couperose en bloedvaatjes is 4 weken.

Ervaring vaatlaserbehandeling

Bij Huidkliniek Utrecht wordt er een luchtkoeling ingezet tijdens het laseren voor een lagere pijnsensatie en om huidreacties te verminderen. De laserbehandeling is niet volledig pijnloos en kan als gevoelig ervaren worden, dit verschilt per individu. Vaak wordt de pijn omschreven als korte speldenprikjes in de huid. Sommigen beschrijven het gevoel als een elastiekje die tegen de huid aangeschoten wordt. Deze sensatie wordt verminderd door onze luchtkoeling die tijdens het laseren tegen de huid aangeblazen wordt.

Resultaat / onderhoud

De couperose en de bloedvaatjes worden na de laserbehandeling in de meeste gevallen donkerder van kleur en zijn iets gezwollen. Het lijkt dan alsof de couperose of de bloedvaatjes erger zijn geworden, maar dit is het effect van het juiste resultaat. De couperose en bloedvaatjes zijn nu vernietigd en worden door uw lichaam opgeruimd. Dit kan 4 tot 6 weken duren dat de vaatjes verdwenen zijn. Echter kan na de behandeling het nog enkele maanden duren voor het definitieve effect. Bij deze behandeling is geduld een schone zaak. Het is tevens geen garantie dat er helemaal geen nieuwe couperose of bloedvaatjes terug kunnen komen de toekomst.

Adviezen

  • Ten minste 4-6 weken voor de behandelingen mag de huid niet worden blootgesteld aan zonlicht of zonnebank. Wordt dit niet nageleefd, is het mogelijk dat er een tijdelijke depigmentatie van de huid ontstaat of hyper- of hypopigmentatie ontstaat.
  • Ten minste 4 weken na het behandeltraject wordt er sterk aangeraden om een factor 50 (minimaal factor 30) te gebruiken op het behandelde gebied.
  • Eventuele korstjes die ontstaan zijn door de behandeling moeten met rust worden gelaten en niet aan worden gekrabd.
  • De behandelde huid moet altijd worden beschermd met een goede zonnebrandcrème om het pigment van het behandelde gebied niet terug te laten keren.

Verdere adviezen en tips voor de behandeling met de vaatlaser worden gegeven tijdens de gratis en vrijblijvende intake door de huidtherapeut.

Intake

Tijdens de intake wordt door de huidtherapeut bekeken of u een geschikte kandidaat bent voor de vaatlaser. Om dit te bepalen wordt de huid onderzocht, en hieruit volgt een huidtherapeutische diagnose. Op basis van deze diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij gekeken wordt welke behandeling (of welke combinatie daarvan) het beste resultaat gaat geven. Blijkt het dat lasertherapie niet voor u geschikt is, dan wordt er gekeken of er een andere behandelmethode een optie kan zijn. Therapietrouwheid is een voorwaarde voor het resultaat van de behandeling. Besluit u tot een behandeling, dan wordt er een behandelingsovereenkomst opgemaakt. U krijgt op maat gemaakte informatie en advies verstrekt, met betrekking tot de voor- en nazorg, die erg essentieel voor uw behandeling zijn.

Tarieven

Bekijk hier onze prijslijsten

Vergoeding

Een vergoeding bij couperose of bloedvaatjes verwijderen wordt er bijna nooit gegeven. Bij een aanvullende verzekering worden er bepaalde behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wij hanteren de meest voordelige tarieven

Bekijk tarieven

Maak direct een afspraak!

  • Meerdere keuzes zijn mogelijk.
  • :